fbpx
Rent2Rents UK

Gastblog mini-hotelletjes in de UK – deel 7

Rent to Rent Experiment - deel 7

Gepubliceerd op: 17 september 2021

Coaching en leuke aankondiging

In deze blog meer uitleg over de coaching en… een aankondiging!

Aankondiging

Gister, op 16 september, was de R2R het onderwerp van een liveshow met Q&A en heb ik samen met Janneke van de Brink vragen beantwoord over dit concept. Ik heb ook een belangrijke aankondiging gedaan, dus mocht je de liveshow gemist hebben, bij deze de aankondiging;

Mr. X komt binnenkort zelf vertellen over het succes van R2R!!!

Mr X. is dan geen Mr. X. meer, maar vanaf dan heeft hij een naam, een verhaal en een gezicht. Het is trouwens best wel een stap voor Mr. X om zich bekend te maken, want hij hoeft niet zo op de voorgrond. Hij besteedt het liefst zijn tijd en aandacht aan het coachen en aan het helpen van mensen die ook een UK-passie hebben. Op zijn eigen verzoek heb ik zijn naam achterwege gelaten, maar nu de R2R’s zo succesvol zijn, moet de eer toekomen aan wie de eer toekomt: Mr. X!

Als jullie de liveshow met Q&A terug willen kijken (aanrader), dan kan dat hieronder.

De coaching

Ik krijg veel vragen over de coaching. Sommige mensen zeggen: “Als ik al jouw blogs goed gelezen heb, dan weet ik toch wel ongeveer hoe het moet?”

Dat is eervol voor mij, maar beslist niet waar.

Ik zal een voorbeeld geven: In mijn blogs schrijf ik dat je een verzekering moet afsluiten als je een mini-hotelletje begint. Maar pas tijdens de coaching leer je welke verzekering, waarom, wat er in de polis moet staan en bij wie je ‘m kunt afsluiten.

Een ander voorbeeld: Ik vertelde dat je je R2R bijv. kunt verhuren aan contractors, toeristen of zakenlieden. Maar welke plek is geschikt voor welke doelgroep? En wat is dan de mogelijke nachtprijs en waarom? Hoe bepaal je dat?

Nog een voorbeeld: In mijn blog lees je dat de manager al het werk doet. Maar wie is een goede manager, wat voor werk doet hij precies en hoe kom je aan zo iemand? Is het nodig om hem aan te sturen, wanneer dan en hoe doe je dat dan eigenlijk?

Zo kan ik natuurlijk nog talloze voorbeelden noemen die aantonen dat coaching een must is, maar ik kan ook andere dingen over de coaching zelf vertellen.

Het coachingtraject

coaching

Eén van de dingen waar veel mensen naar vragen als het over coaching gaat is de taal. Daarin kan ik iedereen geruststellen: de coaching is in het Nederlands!

Mr. X is een Nederlander, maar hij heeft wel in Engeland gewoond. Daar heeft hij zijn eigen netwerk opgebouwd, dus hij kent iedereen persoonlijk. 
Of het dus de dealsourcer is, de accountant, de sollicitor of de manager; Mr. X kent ze allemaal en iedereen kent hem.

Een ander belangrijk feit is dat de coaching vooral 1 op 1 is (als je een stel bent dan is het natuurlijk 1 op 2).

Je wordt letterlijk met alles geholpen, vanaf de opstart van je LTD tot aan het moment dat je een deal hebt. Niet onbelangrijk: garantie op een deal is bij het coachingstraject inbegrepen!

De coaching gaat meestal via zoom. Tijdens een coaching gesprek krijg je opdrachten en als die klaar zijn, dan kun je een volgend gesprek inplannen met behulp een digitale agenda. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het totaal niet. En trouwens; begrijp je iets niet, dan mag je altijd zijn assistente bellen of iemand anders van zijn team. Het klinkt allemaal als een goed geoliede machine, en dat is het ook… bijna!

Want Mr. X (en velen in zijn omgeving) is weliswaar zeer ervaren in de R2R, de coaching-structuur voor de R2R is nog volop in ontwikkeling. En dat is fijn, want het is geen vastgeroest geheel dat niet van zijn plaats te wrikken is. Het is geen one-size-fits-all-cultuur, er is ruimte voor persoonlijk contact en Mr. X staat open voor suggesties.

Dat laatste heb ik zelf ondervonden. Heel veel mensen die mijn blogs lazen begrepen het concept, waren erg enthousiast en gemotiveerd, maar hadden geen tijd om een R2R te beginnen. Weliswaar is de exploitatie volledig hands-off, maar de opstart is een waar leerproces, zelfs met huiswerk! En daar was vaak geen tijd voor.

Er was duidelijk behoefte aan een nieuwe methode van opstarten. In overleg is een nieuw traject uit ontstaan: het support traject.

Het support traject

support

In tegenstelling tot het coaching traject, leer je hierbij niet hoe je een R2R op moet starten; je wordt bij het supporttraject wat betreft de opstart volledig ontzorgd, alles wordt voor je gedaan.

Om nog even terug te komen op het voorbeeld van het afsluiten van verzekeringen. Ik schrijf in mijn blogs en vertel tegen wie het wil weten dat er verzekeringen moeten worden afgesloten. Tijdens het coaching traject leer je welke verzekering, waarom, wat er in de polis moet staan en bij wie je ‘m kunt afsluiten. Bij het supporttraject worden de verzekeringen ook voor je afgesloten.

Uiteraard blijf je wel voor alles verantwoordelijk, en daar teken je ook voor, maar je hoeft gewoon zelf nauwelijks iets te doen. En dat is natuurlijk geweldig voor mensen die het druk hebben en weinig tijd (of zin) hebben om van alles te doen.

Omdat de bedrijfsvoering sowieso ook volledig hands-off is, heb je bij het support traject dus helemaal geen werk aan je mini-hotelletje; niet aan de opstart en niet aan de exploitatie!

De kosten

kosten

Ik zal meteen maar zeggen dat ik daar niet over ga, dus ik ga daar niet op in. Ik kan wel alvast vertellen dat het coaching traject en het supporttraject even duur zijn.

Dan vraag je je misschien af: waarom neemt dan niet iedereen het support traject?

Nou, heel eenvoudig: Als je coaching hebt gehad, dan heb je geleerd hoe je een R2R moet starten en kun je steeds (als je dat wil) opnieuw één starten. Een R2R is heel gemakkelijk op te schalen en het is dan natuurlijk fijn als je weet hoe het moet en dat je het zelf kunt.

Als je de opstart uit handen hebt gegeven zoals in het support traject, dan heb je bij iedere nieuwe opstart weer support nodig. Kleine geruststelling: een tweede en iedere volgende opstart, kost minder dan de eerste.

Bij de eerste zit namelijk veel administratieve rompslomp en dat is bij opschalen niet meer nodig.

LTD

Welk pakket je ook neemt: je hebt een LTD nodig, een rekening, een boekhoudpakket, en… etc etc.

Je wordt bij alles geholpen. En steeds 1 op 1. Dus ook bij de opstart van je LTD. Toen ikzelf begon, was dat nog een heel gedoe (en best duur). Inmiddels is dat allemaal gestroomlijnd, je hoeft nergens meer zelf aan te denken en het is een stuk goedkoper

Het enige wat je zelf moet verzinnen is: de naam van je LTD! Dus als je wil beginnen met een R2R dan krijg je bij nu alvast bij deze 1 stukje huiswerk mee: Verzin een leuke en pakkende naam voor je LTD.

Er is een mooie tool om te controleren of de naam al dan niet bestaat, bij deze: Klik hier. Vul in de zoekbalk jouw verzonnen LTD naam in, dan weet je of deze al bestaat.

Helaas voor jullie; de beste naam ‘Setwell Ltd’. is al bezet!

Dit was een blog vol info over de opstart en de hulp die je daarbij nodig hebt.

Tot de volgende blog.

Lonneke

Wil je nu al meer weten? 

Mail naar setwell.uk@gmail.com of bel 0624655053

Of kijk op de informatiepagina:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.