fbpx
Rent2Rents UK

Gastblog mini-hotelletjes in de UK – deel 5

Rent to Rent Experiment - deel 5

Gepubliceerd op: 3 september 2021

De risico's

Zitten er risico’s aan de R2R belegging en hoe zijn deze in te calculeren?

Disclaimer: investeren is riskeren, vraag naar de risico’s.

Ja, natuurlijk!

Natuurlijk zijn er risico’s verbonden aan het investeren in R2R’s in de UK of waar ook ter wereld. Maar het is een duidelijk product, een te overzien concept en de risico’s zijn goed in te calculeren.

Hoeveel mensen beleggen niet in vermogensverdriedubbelaars of allerlei andere (al dan niet vage) producten zonder een blik in de toekomst te kunnen werpen of zonder het product echt goed te begrijpen? Toch wordt er druk geïnvesteerd omdat het verleden winst heeft laten zien.

Die winst is ook hier bewezen, maar ik wil de risico’s zeker benoemen. Want als je ergens instapt moet je je (vind ik) goed bewust zijn van de risico’s.

Het concept van dit product is helder: Je investeert in de opzet van een unit die accommodatie biedt die vergelijkbaar is met een hotelaccommodatie.  Je investering is 10 a 15 k (zie blog 4 van deze reeks). Er zijn 2 risico’s voor zover ik die kan overzien, of eigenlijk maar 1 risico maar met 2 verschillende gevolgen:

Het grote en beslist enige risico dat je loopt volgens Mr. X. is dat je unit niet verhuurd wordt. De 2 verschillende gevolgen hiervan kunnen zijn:

  1. Je bent je investering kwijt
  2. Je maakt geen winst en moet wel de huur betalen.

Wat betreft het eerste punt: het is niet helemaal waar dat je je oorspronkelijke investering kwijt bent. Het grootste deel van je investering is namelijk de inrichting van het pand of appartement dat je verhuurt. Die inrichting heb jij (of eigenlijk je LTD) gekocht en dat is dus je eigen bezit. Als deze R2R niet loopt, dan kun je de inrichting gebruiken voor de volgende opstart van een andere R2R en dat scheelt natuurlijk een groot deel van de begrote 10 a 15K die je gebruikt als investering voor je volgende R2R.

Wat betreft het tweede punt: “je maakt geen winst en je moet wel huur betalen”, daar is gelukkig ook in voorzien. Mr. X leert je namelijk tijdens de coaching hoe je een ontsnappingsclausule in je huurcontract kunt opnemen. Als een pand niet “presteert”, dan zorg je voor een opzegtermijn van een jaar. Hoe dat precies in elkaar zit leer je dus tijdens de coaching.

Persoonlijk vind ik die clausule een absolute must, als de landlord daar niet in wil mee gaan… jammer, dan teken ik niet.

r2r in de uk

Komt dit risico vaak voor?

Wij hebben geleerd dat dit een zeer weinig voorkomend risico is, maar je kunt niet in de toekomst kijken.

Veel mensen vragen bijvoorbeeld naar de gevolgen van corona voor het R2R-concept, maar eigenlijk zijn de mini-hotelletjes nog meer in trek dan voorheen. Veel hotels zijn namelijk gesloten en bovendien willen veel mensen drukke locaties vermijden en kiezen voor losse units.

Wat betreft de contractors: die hebben altijd slaapplaatsen nodig.

Wat moet je doen om dit risico te vermijden?

Tja, je moet zorgen dat jouw mini-hotelletje vaak en goed verhuurd wordt.

Op de eerste plaats moet je een goede deal hebben en dus op de beste plek zitten. Daarvoor heb je een goede dealsourcer nodig. Daarnaast moet je aantrekkelijker zijn dan je concurrent, dus mooier en goedkoper zijn, meer voordelen bieden, enz.

Tenslotte moet je een goede manager hebben die alles regelt en alles goed in de gaten houdt. Als dat allemaal in orde is, dan beperk je het risico tot een minimum.

Lonneke Kemper Rent to Rent

Samenvattend

Jouw investering kun je dus hooguit slechts deels kwijtraken als jouw R2R niet wordt verhuurd en bij tegenvallend presteren van jouw unit, kun je er met een jaar ‘’vanaf’’. En laten we eerlijk zijn: hoeveel hotelovernachtingen worden er dagelijks wereldwijd niet geboekt? Het zal echt niet zo zijn dat precies jouw unit helemaal nooit verhuurd wordt, zeker niet omdat Mr. X. je met zijn expertise bijstaat, het kan hooguit tegenvallen.

Al met al zijn de risico’s dus beperkt en daar komt bij dat de investering niet heel groot is. Voor onszelf vind ik het een enorm goede kans en wij zijn er dan ook vol ingestapt met 3 R2R’s in 1 maand. Van de 3 lopen er 2 nu al boven verwachting!

Tot de volgende blog.

Lonneke

Wil je nu al meer weten? 

Mail naar setwell.uk@gmail.com of bel 0624655053

Of kijk op de informatiepagina:

2 reacties op “Gastblog mini-hotelletjes in de UK – deel 5”

  1. Hoi Lonneke,
    Wederom een mooie, duidelijke en eerlijk geschreven blog! Ik lees ze altijd met veel plezier en hoop er in de toekomst zelf gebruik van te kunnen maken.

    Groetjes Ellen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.