fbpx
Rent2Rents UK

Rent to Rent Experiment - deel 21

Gepubliceerd op: 3 mei 2022

Niet kunnen slapen

Vannacht om 3 uur lag ik nog wakker van een enorm probleem, maar wel een luxeprobleem.

Ik had nooit gedacht dat ik dit nog ooit eens zou zeggen maar: ik weet niet wat ik met mijn geld moet doen!

Als ik dat uitspreek, dan roept iedereen natuurlijk meteen: kom maar op met dat geld, geef het maar aan mij. Maar dat doe ik niet, ik ga een ander niet met mijn problemen opzadelen, stel je voor.

Ik moet er meteen bij vertellen dat ik niet rijk ben. Ik voel me rijk – dat dan weer wel – want ik heb geen geldzorgen. Maar ik ben niet rijk in de zin dat ik ervan kan leven als ik niets met mijn geld doe. Zeker mijn 3 dochters niet en mijn doel is toch wel om het voor hen een stuk gemakkelijker te maken.

Geld moet je spreiden, ofwel het risico moet je spreiden, dat weet ik. Maar dan heb ik een klein plukje hier en een klein plukje daar; beetje crypto, beetje goud, beetje aandelen, dat werk. Om echt door te pakken moet je denk ik keuzes maken. En dat vind ik best lastig, vandaar dat ik vannacht in ons Griekse vakantie appartementje wakker lag.

Zoals jullie hebben kunnen lezen ben ik al ruim een jaar bezig met vastgoed in de UK. De laatste maanden vooral met R2R of R2SA, ofwel ‘minihotelletjes’ zoals ik ze zelf noem. Toch keek ik ook nog altijd met een schuin oog naar de Nederlandse vastgoedmarkt. Daar heb ik zoveel jaren in geïnvesteerd en dat heeft mij veel goeds opgeleverd, eigenlijk wilde ik dat nog steeds doen naast mijn investeringen in de UK.

Maar vannacht ging ik aarzelen en vanmorgen wist ik het nog niet, ik werd heen en weer geslingerd. Dan maar eerst een tochtje maken om de zinnen te verzetten.

Heen en weer

In een klein Grieks dorpje gingen we lunchen en aan een grote boom op een pleintje naast de kerk hing een schommel, een prachtige plaats voor bezinning.

vastgoed beleggen kansen investeren

Heen en weer

Ik weet niet meer

Waarin ik investeer

Krijg het heen en weer

Die laatste zin is voor Hugo de Jonge die zijn invloed uitoefent op de Nederlandse vastgoedmarkt.

Ik zal de laatste zijn die het er niet mee eens is dat er wat aan de woningnood, vooral voor de jongeren, gedaan moet worden. Maar ik ben het absoluut niet eens met de opmars van ons huidige kabinet. Het is een beproefd systeem om te werken met straf en beloning als je iets voor elkaar wil krijgen, maar iedereen weet toch dat beloning beter werkt!

Waarom niet de investeerder belonen met bijvoorbeeld geen overdrachtsbelasting, lagere box 3 belasting en andere voordelen als hij of zij woningen aanbiedt die in de sociale sector vallen? In plaats daarvan wordt nu een ingenieus straffensysteem bedacht om investeren in het Nederlands vastgoed te ontmoedigen. Het moge duidelijk zijn dat ik het er niet mee eens ben.

Bovenstaand artikel met Hugo de Jonge was een artikel dat ik afgelopen nacht om half 3 ’s nachts las en naar mijzelf toestuurde. Ik kon er niet van slapen; ik moet keuzes maken.

Investeren in het Nederlands vastgoed, wat nog altijd één van mijn droomdoelstellingen was laat ik varen. Ik ga naar Engeland varen, definitief en met nog meer effort dan dat ik tot nu toe deed!

Mijn laatste blog

Hierbij laat ik ook meteen weten dat dit mijn laatste blog is in deze serie.

Nee, ik ga niet stoppen met bloggen, integendeel! Alleen beperk ik me niet meer alleen tot R2R (mini-hotelletjes), maar ik ga al mijn ervaringen wat betreft investeren in UK vastgoed beschrijven, want:

Nieuws

Op 22-2-22 hebben mijn dochters en ik een pand gekocht in de UK.

Mooie datum he!

We weten nog niet of het BTL wordt of flip. Als jullie niet weten wat dat precies is, dan komt dat goed uit want juist daarover ga ik ook bloggen. Én dit onderwerp bespreken we ook in de liveshow a.s. dinsdag 7 juni om 20.00 uur! 

De nieuwe UK vastgoedcoach wordt ook voorgesteld in de liveshow van a.s. dinsdag!

Want ondertussen gaat ook gaat ook het R2R-gebeuren door. De coach werkt nauw samen met Mr. X en is vol enthousiasme bezig zijn programma verder uit te werken, alles is in beweging.

Er is veel vraag naar de coaching en logisch! Rent 2 Rent is een mooi concept met een goed verdienmodel en een mooie opstap naar de aanschaf van asset. Omdat ik al schommelend besloten heb om totaal voor UK te gaan, staat er vast nog veel te gebeuren waarover ik kan schrijven. Ik start met blogs over ‘UK vastgoed investeringen’ en daarbij kunnen alle mogelijkheden van investeren aan bod komen.

Naast het schrijven ben ik ook van plan om iedereen die plannen heeft voor investeren in UK vastgoed zoveel mogelijk te helpen. Zonder netwerk is het investeren in de UK een onbegonnen en onbezonnen zaak. Dus hulp kun je gebruiken en hulp wil ik bieden.

Als jullie eens met de coach willen praten over R2R en met hem in contact gebracht willen worden, klik op de knop hieronder. Daarnaast ben en blijf ik bereikbaar op 0624655053 of setwell.uk@gmail.com en natuurlijk ook altijd via www.financieelvrijevrouw.nl. Je mag me altijd benaderen om te sparren over jouw UK vastgoed plannen, maar ook als het alleen is voor een gezellig praatje.

Tot de volgende blog.

Lonneke Kemper

Wil je alle info compact bij elkaar, kijk dan op de informatiepagina:

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.