fbpx
Rent2Rents UK

Rent to Rent Experiment - deel 20

Gepubliceerd op: 29 april 2022

Is R2R lucratief?

Terwijl ik dit opschrijf, en toch echt over R2R wil gaan vertellen, valt me opeens het woord lucratief op. Wat een raar woord eigenlijk. Het doet me denken aan creatief.

Ik ben creatief (zeggen ze). Naast mijn opleiding tot wiskundedocent heb ik ook de kunstacademie voor volwassenen gevolgd en ja; ik schrijf blogs. Ik zal dus wel creatief zijn!

Maar ben ik ook lucratief? Kun je als mens lucratief zijn?

Lucratief

Op internet vind ik:

Lucratief:
1) Lonend 2) Profijtelijk 3) Rendabel 4) Voordelig 5) Vruchtbaar 6) Winst belovend 7) Winstbelovend 8) Winstgevend
(bron

Lucratief gaat dus niet over iets dat je als mens kunt zijn, maar over iets dat je als mens kunt ondernemen. Dat ondernemen lonend kan zijn, geld kan opbrengen, profijtelijk kan zijn en rendabel.

Aan het eind van het rijtje valt me echter een verschil in definitie op: winstbelovend en winstgevend. Dat vind ik niet hetzelfde en daar wilde ik nu juist op in gaan in verband met R2R. Wordt ons een wortel voorgehouden of kun je echt profijt maken met R2R?

crypto handelen

Is R2R winstbelovend of winstgevend?

Toen we vorig jaar begonnen met onze eerst R2R unit liet ik me totaal beïnvloeden door alle veelbelovende dingen die ik las en ervaringen die ik hoorde. Nog tijdens de coaching startten we met onze eerste R2R en dat ging zo goed dat we onze coaching niet hebben afgemaakt. Dat deden we niet bewust, het was geen keuze, beslist niet.

We dachten niet: we weten nu wel genoeg, we stoppen met de coachin. Welnee, we dachten eigenlijk helemaal niet na, we kwamen niet verder dan: we hebben een geldboom in de tuin!

Onze eerste R2R liep zo ongelofelijk goed dat we ons alleen nog maar bezig hielden met: hoe kunnen we zo snel mogelijk een volgende opstarten?

En een volgende.

En een volgende.

We lieten ons totaal verblinden door de getallen, en waarom ook niet! Het was fantastisch, het was zonder meer lucratief in de betekenis van winstgevend. En dat was niet het enige; we hadden er weinig werk aan. De manager regelde best veel: plaatsing van onze units op verhuurplatforms, schoonmaak, reparaties, financiële afhandeling etc. 

Totdat! Opeens:

  • De schoonmaak veel duurder werd
  • De tv die er net stond kapot bleek te zijn en vervangen moest worden
  • De uitbetaling een maand later kwam
  • De betaling helemaal uitbleef!

Wat er precies gebeurd is blijft raden, maar ik heb er wel ideeën over en die lopen uiteen. Van te snel gegroeid en daar niet adequaat op ingespeeld tot geld in eigen zak gestoken.

Op 1-2-22 is faillissement aangevraagd of is de manager zelfs failliet verklaard. Het was zo veelbelovend, leek zo lucratief, zo winstbelovend! Ik moet eerlijk toegeven: ik was helemaal lamgeslagen. Wij – mijn dochters en ik – hadden er zoveel geld in gestoken en niet alleen wij, ook veel mensen in mijn omgeving en veel mensen die mijn blogs lazen.

En nu waren we een groot deel van onze investering kwijt. Verloren. Weg!

Ik voelde me ellendig en wist niet anders te doen dan units afstoten. Dan maar met verlies. Het was een rottijd, maar je kunt niet steeds in die put blijven zitten. Op een gegeven moment ga je weer over het randje kijken en dan ga je je dingen afvragen. Eigenlijk draaiden die vragen maar om 1 ding: kunnen R2R-units wel of niet structureel geld opleveren? Is het R2R concept winstgevend?

Coaching

Toen we weer bij onze positieven kwamen, maakten we de staat op van wat we hadden meegemaakt. Wat als de manager nu eens niet failliet was gegaan? Wat als hij zijn werk goed was blijven doen? Dan hadden we dus nog steeds geweldig veel winst gemaakt op onze investering! Dan waren we niet maandenlang huurinkomsten misgelopen, dan hadden we geen units met verlies afgestoten. In plaats daarvan waren we waarschijnlijk inmiddels gegroeid naar nog meer units en nog meer winst.

Langzaam groeide het besef dat we met deze manager heel veel pech hebben gehad. Dat het niet aan het R2R concept lag, dat was immers niet veranderd, maar aan onze manager en dat moest dus worden veranderd.

We konden weer opnieuw beginnen, maar met een andere manager!

Maar ja, opnieuw beginnen klinkt eenvoudig; hoe dan? Toen groeide er nog een nieuw besef: we hadden onze coaching niet afgemaakt! We meenden dat iedere deal die langs kwam wel weer winst op zou leveren zonder dat we ons verdiepten in het hoe en waarom. En echt… met de kennis van nu weten we dat je echt coaching nodig hebt. Je moet echt basiskennis hebben om goede beslissingen te nemen en om niets te vergeten.

Zo dachten we bijvoorbeeld helemaal niet na over spreiding en we begonnen daardoor 3 units in dezelfde stad en voor dezelfde doelgroep! Wat moesten we nog veel leren. Maar ook: wat hebben we al veel geleerd. Niet in de laatste plaats hebben we dus geleerd dat je coaching nodig hebt.

We weten nu dat R2R units enorm veel geld op kunnen leveren. Dat hebben we zelf ervaren, maar we hebben ook ervaren dat het flink mis kan gaan als je de verkeerde keuzes maakt. Bijvoorbeeld als je een verkeerde manager kiest (en ook dat moet je leren, ook daarvoor heb je coaching nodig).

We hebben dus inmiddels weer de coaching opgepakt! De coach waar we nu mee werken, werkt nauw samen met Mr. X. We volgen niet opnieuw het traject, maar we kloppen wel bij hem aan. En hij is goed! Ik heb al een aantal zeer tevreden mensen gesproken en wij zelf gaan dus weer door.

Rustiger aan dan vorig jaar: even de boel aankijken en als we in de winst draaien gaan we opschalen, met hulp van de coach dit keer. Misschien moeten we zelfs weer opnieuw een manager kiezen, want na het faillissement was de keus voor een volgende manager abrupt en ook zonder voldoende kennis gemaakt. We laten ons nu ook hierin voortaan begeleiden en we beseffen dat een goede coach goud waard is. Deze coach is gelukkig ervaren en neemt er de tijd voor.

Als jullie eens met onze coach willen praten en met hem in contact gebracht willen worden, ik ben en blijf bereikbaar op 0624655053 of setwell.uk@gmail.com en natuurlijk ook altijd via Financieel Vrije Vrouw.

Ja mag me altijd benaderen, ook al is het alleen maar voor een gezellig praatje!

Tot de volgende blog.

Lonneke Kemper

Wil je alle info compact bij elkaar, kijk dan op de informatiepagina:

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.