fbpx
Rent2Rents UK

Gastblog mini-hotelletjes in de UK deel 2

Rent to Rent Experiment - deel 2

Gepubliceerd op: 13 augustus 2021

Ons eerste mini-hotelletje

In deze blog krijg je info over de getallen betreffende het concept huren om te verhuren in de UK.

Nu

Vandaag, op het moment dat ik deze blog schrijf, is het 1 augustus 2021.
In mijn vorige blog schreef ik dat mijn dochters en ik het R2R-avontuur samen aan zouden gaan, we hadden er vreselijk veel zin in!
Het begin van blog 1 had ik al een paar weken geleden geschreven en meteen daarna hebben we stappen genomen om te starten en afgelopen week, op dinsdag 27 juli 2021 werd onze eerste R2R gelanceerd!

En zie hier:
Vandaag, dus op zondag 1 augustus 2021 (zie het zwarte hokje bij deze datum) zijn al 10 nachten geboekt a raison van 144 GBP per nacht voor de maand augustus en ook de 4 afgelopen nachten van de maand juli waren meteen geboekt nadat we op internet gingen.

Augustus 2021

En ik moet eerlijk zeggen dat het een goed gevoel is om bevestigd te zien bij onze eigen R2R dat alle succesverhalen van de anderen waar blijken te zijn.

De huur van deze R2R is 700 pond per maand, maar dat zijn natuurlijk niet de enige kosten, vooral de manager die al het werk voor je doet neemt ook zijn aandeel natuurlijk.
Op die kosten zal ik ook nog wel ingaan in een van mijn volgende blogs.

Agatha Christie

Voordat Mr. X mij van alles verteld had over de R2R dacht ik dat het gewoon kamerverhuur was. En als ik dacht aan kamerverhuur in Engeland dan kwam het beeld uit de boeken van Agatha Christie bij me op: bloemetjesbehang, krakende bedden en een badkamer op de gang waarbij het toilet moest worden doorgetrokken met een touwtje.

De huurders waren dan natuurlijk vrijgezelle dames of oude zeelieden. Nou daar is toch geen winst aan te behalen… zo dacht ik.

In de huidige werkelijkheid ligt dat wel even heel anders.
Vergeet de oude spinsters en pijpen rokende mannen maar.
En ook dat die kamers jarenlang aan hen verhuurd worden.

Tegenwoordig worden bij het R2R concept de kamers verhuurd per nacht, per week of per in contract vastgelegde periode. De doelgroepen zijn heel divers.

De doelgroepen

Zo zijn er bijvoorbeeld de contractors; mensen die werken op een bepaalde plek en dicht bij hun werk willen slapen.
De afstanden in Engeland zijn natuurlijk veel groter dan hier en mensen wonen graag op het platteland, of in geval van Wales in de Valleys.
Als je bijvoorbeeld zo’n 2 ½ rijden van de werk woont, dan wil je niet elke dag heen en weer rijden en iedere nacht in een hotel slapen is natuurlijk onbetaalbaar, dan kies je voor R2R.

Verplegend personeel

Je kunt je voorstellen dat er een ziekenhuis gebouwd wordt en dat er veel mensen nodig zijn voor de bouw en daarna, als het ziekenhuis klaar is dan is er het verplegend personeel.

Voor veel van die mensen moet doordeweeks een slaapplaats worden gezocht en daarvoor is het R2R concept erg geschikt.
Vaak huren bedrijven bedden voor hun personeel in de omgeving van de werkzaamheden of doen de contractors dat zelf.
Als je geluk hebt dan kunnen in de weekenden de bedden verhuurd worden aan toeristen, en dat is dan meteen een volgende doelgroep: de toeristen.

Toeristen

Je kunt ook een R2R beginnen alleen voor toeristen bijvoorbeeld in een toeristisch gebied of een mooie stad. De accommodaties zijn dan veel luxer en de nachtprijzen zijn dan aanzienlijk hoger, maar het risico ook, immers je kunt geen langlopende contracten afsluiten en in de winter zullen de inkomsten aanzienlijk lager liggen.

Zakenlieden

Een derde doelgroep zijn zakenlieden.
Keurige dames of heren die voor zaken naar de UK komen en in plaats van een hotelkamer liever een zeer luxe appartement of woning huren. Dat geeft ze natuurlijk veel meer vrijheid.
Daar wordt goed voor betaald, maar er wordt ook heel wat van verwacht: deze appartementen moeten een goede locatie hebben en vooral van heel hoge kwaliteit zijn. Ze moeten minstens te vergelijken zijn met een zeer goed hotel.

vastgoed in de uk

Ik schrijf steeds R2R, rent-to-rent, maar eigenlijk hebben we het hier meer over R2SA, rent-to-serviced accomodation. Ikzelf heb het zelfs liever over mini-hotelletjes, want dat zijn het eigenlijk:
Kleine, zelfstandige eenheden waar overnacht kan worden op het niveau van een hotel.

Ook de schoonmaak wordt gedaan zoals in hotel, maar je hebt veel meer vrijheid.

vastgoed in de uk

De hospitality-sector in de UK is een hard groeiende markt de laatste jaren. Voorheen betrof het vooral de toeristen, maar tegenwoordig ligt de focus voornamelijk op de zakelijke dienstverlening.

Doordeweeks contractors en als het lukt in de weekenden toeristen is financieel natuurlijk ook erg aantrekkelijk.

Er is nog erg veel te vertellen over deze mini-hotelletjes. Wij hebben er nu eentje, maar we starten er al heel gauw meer.

Tot de volgende blog.

Lonneke

Wil je nu al meer weten?

Mail naar setwell.uk@gmail.com
of bel 0624655053

Of kijk op de informatiepagina:

Lonneke Kemper

PS.
Even een extra mededeling:
Inmiddels is het 3 augustus 2021 en we hebben er al weer een boeking bij:

Lonneke Kemper R2R

Als je de gemiddelde nachtprijs vergelijkt met het overzicht van 1 augustus dan zie je die hoger ligt. Dat wordt veroorzaakt door het feit dat er een aantal nachten door meer mensen tegelijk wordt geboekt.

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.