fbpx
Rent2Rents UK

Gastblog mini-hotelletjes in de UK – deel 16

Rent to Rent Experiment - deel 16

Gepubliceerd op: 19 november 2021

Wegens succes geannuleerd

Wie inmiddels een intake gesprek heeft gehad voor coaching mag zijn handjes dichtknijpen, want er komt een cliëntenstop voor het coachings-traject! Dat was misschien ook wel te verwachten, het is natuurlijk een geweldige kans voor zo’n exclusieve mogelijkheid. Erg veel mensen willen er gebruik van maken, maar ik vind het persoonlijk wel heel erg jammer!

Kennis delen

Ik was graag nog een flinke tijd zo doorgegaan. Het was voor mij een fantastisch jaar. Ik ging min of meer per ongeluk blogs schrijven, want ik was enorm enthousiast na het krijgen van alle informatie van Mr.X. Dat heb ik uitgedragen naar iedereen die het horen wilde. Niet alleen via de blogs, maar ook via de gesprekken die ik voerde, als gastspreker, via webinars, podcasts, Q&A’s, interviews enz.

Heel veel van de opgedane kennis heb ik zo kunnen delen en dat zal ik ook blijven doen als er weer wat te melden valt, maar zoals ik al schreef: er is een cliëntenstop voor het coachings-traject. Er is gewoonweg niet genoeg tijd om iedereen te helpen. Nooit verwacht dat mijn blogs zo succesvol zouden zijn!

Gelukkig heb ik inmiddels wel zo ongeveer alles wat ik geleerd heb over het R2R concept, in de blogs verwerkt. Eigenlijk ben ik weer toe aan het opvatten van de blogs over BTL (daarover straks meer).

R2R versus BTL

Dat staat wel interessant, ‘versus’, maar eigenlijk is er geen versus. Het is niet het een of het ander, althans niet voor ons. Voor is het meer een logische opeenvolging: de minihotelletjes zijn het middel, de eigen panden voor verhuur zijn het doel.

Inmiddels hebben we kunnen ervaren dat R2R veel geld kan opleveren. Dat hangt natuurlijk voornamelijk af van het aantal boekingen en de nachtprijs, maar het valt of staat ook met de manager! Informeer dus goed of de manager wel bij jou past als je een R2R gaat beginnen en of hij of zij voldoende tijd voor jou heeft en prettig communiceert. Het is aan jou zelf welke manager je kiest.

The cab-driver

Toen ik vorige maand in de UK was, zat ik ruim een uur in de taxi van Bristol naar Newport. De taxichauffeur was een Pakistaanse man die Britser was dan de meest Britse Engelsman die ik ooit ontmoet heb.

united kingdom

Ik vertelde hem waarover ik blogs schreef en we hebben de hele reis gepraat over vastgoed in de UK. Toen ik hem zei dat ik ons gesprek zou aanhalen in een blog mocht ik een foto van hem nemen en hier plaatsen.

Hij wist heel wat over de huizenmarkt in Nederland, iets wat mij best verbaasde, en hij vertelde dat ook in de UK de huizenprijzen sterk aan het stijgen zijn. Het verschil met Nederland was volgens hem dat in de UK over het algemeen meer mensen geneigd zijn om te huren, dan om te kopen. Hij had het ook nog over zijn vakantie met zijn vrouw en 3 kids. Engeland uitgaan was geen optie in de afgelopen periode, dus had hij gezocht naar accommodatie binnen de UK. Dat bleek erg moeilijk te zijn en vooral ook erg duur. Ik vond het vervelend voor de cab-driver, maar als investeerder was het leuk om te horen.

In the pub

Ik bracht ook nog een rustige avond met mijn e-reader en een glas cider door in een pub. Het was erg stil die avond en de serveerster kwam gezellig bij me zitten praten. Waar het hart vol van is loopt de mond van over, zelfs tijdens het drinken van cider, dus ook met haar kwam het gesprek al snel op vastgoed. Ook van haar mocht ik een foto nemen voor in de blog en ook van haar hoorde ik van de prijzenstijging van de panden in de UK en de grote vraag naar huurwoningen.

minihotel UK

Het lijkt me goed dat we de beslissing hebben genomen om  naar de UK uit te wijken. Ik heb er een positief gevoel over, volgens mij zijn hier nog veel meer kansen te vinden.

En er is nieuws!

Zelf ga ik natuurlijk verder en het eerste nieuwtje is er al: We hebben een pand gekocht!

Nou ja, dat is niet helemaal waar, alle papieren liggen ingevuld bij de sollicitor, de overdracht moet nog plaatsvinden. Maar het lijkt erop dat op zeer korte termijn (ik heb het over dagen tot weken) het pand echt in ons bezit is.

Wat nu?

Ik sluit deze blog dus in deze fase niet af met een oproep als: ‘Wil je een R2R starten en wil je coaching? Neem dan contact met me op.’ Want er is immers geen ruimte meer voor coaching. Toch houd ik de kanalen open, ik blijf bereikbaar voor iedereen met vragen of om gewoon te sparren.

Wat betreft de blogs: er komt binnenkort zeker nieuws over de aankoop van ons pand, daarvan zal ik jullie op de hoogte houden. Wie weet wat er allemaal nog verder gebeurt. Er komen dus nog meer blogs, maar waarschijnlijk niet meer iedere week op een vaste avond.

Tot slot: klik hier of op de foto voor een promofilmpje van het event van Meisjes Met een Missie. Waar ik gastspreker mocht zijn en waar ik kon spreken over mijn verborgen vastgoedverleden.

En deze kon ik niet laten: bordje bij de lift in het hotel.

gastblog mini hotel

Mijn contactgegevens blijven:

Lonneke Kemper

setwell.uk@gmail.com / 0624655053

Wil je alle info compact bij elkaar, kijk dan op de informatiepagina:

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.