fbpx
Rent2Rents UK

Gastblog mini-hotelletjes in de UK – deel 15

Rent to Rent Experiment - deel 15

Gepubliceerd op: 12 november 2021

Een update

Ik tikte net: Rent-to-Rent-experiment-15 en ik besefte dat het eerste kwartaal van ons experiment er ruim op zit. Het eerste kwartaal van hopelijk vele jaren en hopelijk de eerste stap naar financiële vrijheid voor mijn dochters. Maar zover is het nog lang niet. Waar staan wij nu? Hoe waren die eerste 3 maanden?

Nou, op de eerste plaats vond ik het best enerverend. En het meest enerverende vond ik nog wel mijn trip naar de UK. Wat heb ik veel gezien, veel gedaan en veel gepraat. Daarover vertel ik wel verder in mijn volgende blog, nu eerst hoe we ervoor staan.

De eerste R2R

27 juli 2021 begonnen we onze eerste R2R, een 2-bedroom appartement met nog een slaapbank in de woonkamer, in de stad. Echt een unit voor contractors. Vanaf 28 juli, 1 dag na de start, tot op de dag van vandaag (8 november) is er steeds een redelijke tot zeer goede bezetting geweest.

Het is nu een dag later dat ik schrijf (9 november) en nu is de hele maand november geboekt! Wel voor een lage nachtprijs, maar 30 x wat minder is soms meer dan 20 x wat meer. Deze unit is eigenlijk precies wat ik hoopte dat het zou zijn: vanaf de eerste dag geboekt en steeds redelijk tot goed bezetting tegen een redelijke tot goede nachtprijs. Dit is echt een mini-hotelletje waarmee je wil beginnen, maar het is lang zoeken voor je zoiets vindt, want dit wil iedereen.

volgeboekt

Nummer twee en drie

Op 1 augustus gingen de tweede en de derde R2R van start. Een 1-bed appartement en een 2-bed appartement. In gewoon Nederlands: één appartement met 1 slaapkamer en één met 2 slaapkamers.

Dit zijn beiden mini-hotelletjes waarvan ze zeggen: high end. Dus super luxe en vooral bedoeld voor zakenlieden. Dat betekent: hoge huur en hoge nachtprijs. De 1-bed werd de eerste 2 maanden helemaal niet verhuurd, geen enkele nacht. Dat is eigenlijk niet waar; er waren 2 goede boekingen, maar ook 2 annuleringen. Een annulering vanwege ‘boiler-issues’ en een last-minute annulering omdat de gasten liever een appartement hadden met een balkon. Lekker dan.

Twee maanden wel alle kosten betalen en niets vangen, dat geeft mij best spanning. Vooral omdat we nog geen reserves hebben opgebouwd. Daarom zeg ik ook steeds: start geen R2R met je allerlaatste geld of met je hele spaarpot, je moet wat reserve hebben. Maand drie maakte best wat goed en vanaf eind maand drie: alle nachten geboekt voor het komende half jaar! Dat voelt fijn en geeft rust.

De nachtprijs is niet erg hoog, maar inmiddels weet ik dat de manager uitgaat van: ‘occupancy above price’, want je moet een goede naam opbouwen voordat je de prijs kunt verhogen. Nou, daar gaan we dan maar van uit en dat hopen we dan maar.

Nummer 3, de high end unit met 2 slaapkamers: de eerste boeking kwam na ruim 2 weken en dat was een prima boeking. Meteen daarop volgend een nieuwe boeking en toen nog een, 2 maanden achter elkaar geen nacht gemist. Allemaal uitstekende boekingen totdat: issues!

De laatste gast heeft schade veroorzaakt aan het appartement. Het bedrijf dat het appartement voor die gast huurde heeft verklaard de schade te betalen. Tenminste: mondeling, dat staat nog niet op papier. En mocht dit niet zo zijn, dan zijn we daarvoor verzekerd. Tot zover de schade.

De manager wil het appartement niet met schade verhuren en het onderhoudsteam van de landlord zal gaan repareren.  Klinkt allemaal redelijk, maar er is al 3 weken niets gebeurd! In het huurcontract staat dat als het appartement niet verhuurd kan worden, de huur wordt teruggestort en ik zou dat prima vinden. Ware het niet dat de landlord vindt dat het ondertussen wel verhuurd kan worden en de manager vindt dat niet. De landlord vindt dus dat er geen huur geretourneerd hoeft te worden en de manager vindt dat dat wel moet. Wat irritant!

Ik weet dat ze hierover gaan onderhandelen en ik moet afwachten. En wachten is iets waar ik slecht tegen kan; ik vind voor het rode stoplicht staan al erg. Wat de uitslag wordt weet ik dus nog niet, maar ik zal het laten weten als het zover is.

Ik hoop in ieder geval dat de reparatie gauw uitgevoerd zal worden en dat de boekingen weer net zo gaan lopen als daarvoor, dan is de schade ook gauw weer ingehaald. Maar ook hiervan kan ik niet zeggen of dat zo zal gaan. Ik hoop het en zal ook laten weten als het zover is.

Mini-hotelletjes UK

Nummer vier

De vierde, en ik denk voorlopig even de laatste, is pas van start gegaan. Deze is nog higher in de high-end dan de andere twee. Het is ook een luxe 2-bed mét een office en een balkon.

Nu is het zo opschrijf vind ik eigenlijk dat we niet goed aan spreiding hebben gedaan! Wat dom. Maar ja, die andere 2-bed liep zo vreselijk goed. Ik hoop van harte dat deze ook goed zal lopen, maar we kregen van de manager een mail waarin stond:
The 2-bedroom apartments have experienced a slower start to occupancy,  compared to the one-bedroom apartments that has higher percentage occupancy at this stage.

Dus ook hiervan kan ik niet zeggen wat er gaat gebeuren. At this stage! Misschien volgende week dikke boekingen. Of misschien net als de 1-bed, 2 maanden lang geen enkele boeking en daarna hopelijk ook een half jaar volgeboekt, wie zal het zeggen.

Meer over mijn UK-trip in de volgende blog!

Als je vragen hebt of zelf ook wil starten met een R2R dan mag je me gerust benaderen.

Mail dan naar setwell.uk@gmail.com of bel 0624655053.

Wil je alle info compact bij elkaar, kijk dan op de informatiepagina:

Tot de volgende blog.

Lonneke

2 reacties op “Gastblog mini-hotelletjes in de UK – deel 15”

 1. Dag Lonneke,
  Fijn dat je het zo weer deelt met ons. Wat vervelend van de schade zeg en het lijkt mij super frustrerend als je van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Hopelijk loopt dat goed af.
  Ik lees over je laatste rent2rent dat je beter had moeten spreiden met je hotelletjes. Op welke manier had je dat willen doen in dit geval?
  Liefs, Anhur

 2. Hi Anhur,

  Wat leuk dat je een reactie stuurt, dank daarvoor! Ik heb je vraag gesteld aan Lonneke en kreeg het volgende antwoord: “We hadden kunnen spreiden wat betreft doelgroep en locatie. We hebben nu 3 high-end deals op 1 plek.” Hopelijk kan je hier wat mee!

  Groetjes,
  Marlijn | VA
  Financieel Vrije Vrouw

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.