fbpx
Rent2Rents UK

Gastblog mini-hotelletjes in de UK – deel 14

Rent to Rent Experiment - deel 14

Gepubliceerd op: 5 november 2021

De coronaregels die gelden om de UK in te komen

Vorige week heb ik Mr. X bezocht in de UK en ik heb het nodige meegemaakt wat betreft het corona-grens-gebeuren. Ik ga hier nu een blog over schrijven en hoewel het vast niet voor iedereen interessant is (bijvoorbeeld als je niet naar Engeland gaat), schrijf ik hier toch over. Misschien verander je van mening of mogelijk wil je op vakantie naar de UK, dan is deze info waardevol.

Bovendien zou ik bij deze blog zo veel mogelijk mijn ervaringen opschrijven en daar hoort dit ook bij. Misschien is het ook gewoon leuk om te lezen wat ik heb meegemaakt!

Coronaregels UK

Al met al vond het nog een heel gedoe en bovendien gebeurden er natuurlijk bij mij weer dingen die anderen niet meemaken; ik had in elk geval een hoop stress.

Als je dus naar de UK gaat en als de regels op dat moment nog zo zijn als nu, dan kunnen je je voordeel doen met deze blog. Het zal niet voor iedereen hetzelfde zijn, want sommigen zijn wel gevaccineerd, anderen niet. Ik zal proberen het algemeen te houden. Bedenk wel: dit zijn mijn ervaringen. Mocht je naar de UK gaan, ga op dat moment please alles nog even goed checken op internet, want ik ben bepaald geen expert.

Ikzelf had bij de grensovergang alles uitgeprint meegenomen om het overzicht te behouden, maar je kunt ‘t natuurlijk ook op je telefoon meenemen. Voor vertrek moesten er papieren ingevuld worden:

  1. PLF (Passenger Locator Form)
  2. Gezondheidsverklaring
  3. Bevestiging quarantaineverklaring
  4. Je moet bewijs van 2de dag test hebben

1: PLF. Die haal je van internet en vul je in. Klusje, maar niet echt veel gedoe. Op de eerste pagina van het PLF staat: Your test package booking reference. Daar kom ik onder punt 4 op terug.

2: Gezondheidsverklaring. Die haal je van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Gewoon invullen, het is 1 pagina.

3: Bevestiging quarantaineverklaring. Die haal je van de website van de Rijksoverheid. Daarin verklaar je dat je verplicht in quarantaine gaat. Ik begreep hier eigenlijk niets van, maar die moet je bij je hebben als je terug komt. Daarover later meer.

4: Je moet bewijs van 2de dag test hebben. Dat is echt een dingetje. Er staat nergens op internet waar zo’n test afgenomen moet worden en dat is ook niet nodig want het is een zelf-test (en ook dat staat er niet). Je moet de test na 2 dagen doen, waarbij de dag van aankomst geldt als dag 0.

Dat gaat zo: Je boekt en betaalt in Nederland vooraf aan de reis een 2 dagen-test. Dan krijg je een code die je moet invullen op de PLF en je moet de confirmation van de order meenemen als je de UK binnengaat. Die test wordt bezorgd op het opgegeven adres (bijvoorbeeld in je hotel) en na 2 dagen kun je de test zelf doen en opsturen via een brievenbus van de Royal Post. Alleen die brievenbussen doen mee, adressen vind je op internet. Als je 4 dagen gaat, dan kan de 2 dagen-test ook dienen voor de terugweg, want je moet een recent certificaat overleggen dat je negatief getest bent.

Hier ging het bij mij fout. Gehoorzaam als ik ben, wachtte ik netjes tot er 2 dagen voorbij waren voordat ik de test deed en verwachtte dat de uitslag zoals beloofd binnen 24 uur in mijn mail zou zitten. Jullie raden het natuurlijk al: dat gebeurde dus niet. Ik raakte behoorlijk in paniek, vooral omdat ik ook deze mail kreeg (copy/paste van een deel):

NHS Test and Trace has identified you as a contact of someone who has recently tested positive for COVID-19. You must now stay at home and self-isolate for 10 days from the date of your last contact with them…

hotel aankopen

 

Ik vond het enorm interessant in de UK, maar ik moest er niet aan denken om 10 dagen op mijn hotelkamer te blijven. Ik moest daarnaast zeker weten die negatieve testuitslag hebben om de grens over te komen en terug naar huis te kunnen. Jullie mogen het best geloven: ik had een slapeloze nacht!

Maar (als het je overkomt dan weten je het alvast); je kunt je gewoon op het vliegveld laten testen en die uitslag komt binnen een half uur op je telefoon! Je kunt zelfs vooraf via internet reserveren op een bepaalde tijd en vooraf betalen, zodat je zeker bent van een plekje. Het was voor mij een enorme opluchting.

test

Inmiddels ben ik dus weer thuis en ik zat nog even met die bevestiging quarantaineverklaring.

Op de website van de Rijksoverheid kun je opzoeken of je je wel of niet daaraan moet houden. Ik maakte deze dagen eigenlijk alles ongeveer mee wat je mee kunt maken op dit gebied (soms erg vervelend, maar daardoor kan ik er wel veel over schrijven) en ik werd steekproefsgewijs ook nog de ochtend na thuiskomst gebeld door het ministerie van Volksgezondheid. Dat kun je dus ook nog meemaken.

Gelukkig hoefde ik niet in quarantaine en kon ik genieten van de laatste mooie herfstdagen. Iedereen kon mij met een gerust hart knuffelen, want niet veel zullen hebben kunnen zeggen dat ze in 2 dagen 2 x negatief getest zijn. Daarbij opgemerkt; ik ontving de uitslag van de 2-dagen test pas toen ik weer thuis was, dus die 24 uur was een loze belofte.

Ik ben daarna ook nog gebeld door het Ministry of Healthcare, er werd zelfs een tolk bij gehaald want de man sprak zo snel dat ik maar zei dat ik geen Engels sprak. Toen ik vertelde dat ik dat ik al in Nederland was, werd het gesprek snel verbroken. Ze wisten zeker dat ik een blog ging schrijven!

Als je vragen hebt of zelf ook wil starten met een R2R dan mag je me gerust benaderen.

Mail dan naar setwell.uk@gmail.com of bel 0624655053.

Wil je alle info compact bij elkaar, kijk dan op de informatiepagina:

Tot de volgende blog.

Lonneke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.