fbpx
Rent2Rents UK

Gastblog mini-hotelletjes in de UK – deel 13

Rent to Rent Experiment - deel 13

Gepubliceerd op: 29 oktober 2021

De trip naar de UK!

Vermoeiend en leerzaam.

Het was wel erg veel

“Was het een leuke vakantie?” vroeg m’n vriendin en ik keek haar wazig aan. Wazig van vermoeidheid en wazig omdat ik haar vraag even niet kon plaatsen. Vakantie? Was ik met vakantie geweest? Zo zou ik het niet noemen, het had niets te maken met ontspanning en terrasjes. Meer met allerlei mensen ontmoeten en panden bekijken, veel praten en veel lopen. Het praten is natuurlijk ook in het Engels en ik heb toch echt meer met wiskunde dan met vreemde talen.

“Je hebt hier toch een leuke hobby aan”, zei mijn zus. Ook dat voelt niet zo; dit is echt serious business! Ik denk niet dat veel vrouwen van mijn leeftijd kunnen zeggen dat ze zulke dagen hebben meegemaakt. Het was vermoeiend, maar aan de andere kant: ik had het beslist niet willen missen. Als je ter plaatse bent, dan gaan zaken toch veel meer leven.

Bij voorbeeld de Valleys: ik heb (bijna) een huis gekocht aan de zuidkant van de Valleys en daar zijn we naar toe geweest. Het viel met niet tegen, los van de enorme troep in de tuin, zag het er best goed uit.

minihotel

Hoewel het maar 38 mijl rijden was, vond ik het een heel eind. Echt geen stuk dat je dagelijks wil rijden; geen snelweg, geen verlichting en veel kronkels. Het duurde erg lang en dat was dan nog de zuidkant van de Valleys. Dus ik begrijp die contractors wel, die willen een bed vlakbij hun werk.

Ik ben ook wezen kijken bij onze R2R die in de stad lag, daar waar dus veel contractors uit de Valleys werken. Ook die viel me niet tegen.

minihotel

Ik had mazzel want er werd schoongemaakt (en de bedden werden net bij aankomst netjes opgemaakt), dus ik kon ook binnen kijken. Ik vond het best een geschikte unit voor contractors!

De inrichting was prima: goede bedden, ruime woonkamer, prima badkamer en een keuken met alle gewenste apparatuur. De plek was wel behoorlijk uit het centrum, maar ik hoop dat daar toch ook contractors een onderkomen zoeken.

Ik kan er nog veel meer over vertellen, maar wat veel van jullie toch wel het meest zal interesseren is wat ik te weten ben gekomen over de financiën van het R2R-concept. Het is wel leuk om op een verjaardag te vertellen dat je één of meer mini-hotelletjes in de UK bent begonnen, maar daar doe je het niet voor, uiteindelijk gaat het erom dat je geld verdient.

Gesprek met de manager

Ik heb met 2 managers gesproken van 1 organisatie, want alle 4 onze units zijn bij hen in beheer.  Er zijn natuurlijk meer organisaties die managen, maar daarover vertel ik in een andere blog.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik 1 van hen niet goed kon verstaan want hij sprak erg vlug. Over mijn eigen Engels zeg ik altijd dat ‘t erg goed is met een borrel aan de bar, maar een serieus gesprek vergt veel van mijn aandacht. Gelukkig heb ik beide heren gesproken en hun informatie bij elkaar gevoegd, leverde mij veel kennis op.

Ik was namelijk nogal verward: De ene unit die ik genoemd had en die aanvankelijk helemaal niet liep (gewoon geen enkele boeking de eerste maanden!) was nu opeens verhuurd voor 9 maanden! Alle nachten! De andere unit die de eerste maanden fantastisch was verhuurd (1 maand zelf 30 dagen voor 157 pond per nacht) was in oktober slechts verhuurd voor 16 nachten maal 107 pond!

How come?

Op de eerste plaats werd mij verteld dat er gestreefd werd naar long-term boekingen. Dat heeft tijd nodig. Liefst ook rechtstreekse boekingen, dat scheelt kosten omdat dure platforms als booking.com dan niet betaald hoeven te worden. Ook dat heeft tijd nodig. Long-term boekingen hebben veel voordelen: minder werk, meer zekerheid en minder kosten aan bijvoorbeeld schoonmaak. Maar ja, daar moet je dus geduld voor hebben en het kan daarom zijn dat de eerste maanden niet zo goed lopen als je zou willen.

Bovendien worden de eerste maanden de prijzen lager gehouden dan je zou willen, de leus is: ‘occupancy above price’. Dus bezetting eerst, ook al is de prijs niet zo hoog. Dat is dan weer om reviews te krijgen; goede reviews natuurlijk. Zodat je bovenaan komt op allerlei platforms, dan worden de units vaker geboekt.

Ik schrijf dit nu zo in een paar zinnen, maar het is echt een samenvatting van urenlang praten.

Wat ook aan de orde kwam, was mijn vraag in hoeveel tijd je kon verwachten dat je investering was terugbetaald. Daar werd een beetje vaag over gedaan (begrijpelijk, want je kunt niet in de toekomst kijken en ervaringen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst etc.). De consensus was: ga uit van 1,5 jaar, met geluk 1 jaar en met pech 2 jaar.

Hmm… dacht ik: 2 jaar (als je pech hebt dus) en je hebt maar een contract met de landlord voor 3 jaar, wat dan? Maar dat werd weggewoven; bijna alle landlords verlengen, het is hun verdienmodel en als het goed gaat, waarom zouden ze dan stoppen? Ok, klinkt redelijk. Ook wel goed om te weten: gedurende de eerste 2 jaar (als je pech hebt) heb je je investering dus nog niet terug, maar daarna kun je jarenlang van de winst genieten.

Al met al veel zinnige info. Het viel me wel een beetje tegen dat op korte termijn nog niet heel veel te verwachten viel (hoewel dat bij mij eigenlijk best wel goed gaat). Vooral bij een wat langere termijn planning is het, zoals het er nu uitziet, erg lucratief. Goed om dat te weten! Ook waarom het in het begin misschien soms wat tegenvalt. Dus gebruik niet je allerlaatste geld dat je hebt als je een R2R begint. Het kan in het begin wat tegenvallen, je moet niet meteen een stroom geld verwachten, maar wat geduld hebben.

In mijn volgende blogs kan ik nog veel meer vertellen over wat ik te weten ben gekomen afgelopen week. Dat zal wel niet altijd over R2R gaan want er zijn nog zoveel meer kansen in de UK!

Als je vragen hebt of zelf ook wil starten met een R2R dan mag je me gerust benaderen.

Mail dan naar setwell.uk@gmail.com of bel 0624655053.

Wil je alle info compact bij elkaar, kijk dan op de informatiepagina:

Tot de volgende blog.

Lonneke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.