fbpx
Rent2Rents UK

Gastblog mini-hotelletjes in de UK – deel 12

Rent to Rent Experiment - deel 12

Gepubliceerd op: 22 oktober 2021

De voorbereiding

De coming out van Mr. X moet natuurlijk een speciaal gebeuren worden, dus er worden leuke plannen gesmeed.

Brainstormen

Om input voor het ideale plan voor de coming out van Mr. X te verzamelen, hebben we een Whatsapp-groepje gemaakt en iedereen gooit daar wilde ideeën in. Maar voor een goed samenhangend geheel moet je toch met elkaar om de tafel gaan zitten.

Dus maandagochtend ging ik langs bij Janneke en Jacco om letterlijk om tafel te gaan zitten. Echter, alleen voor een kopje koffie en om een datum te bespreken voor een brainstormsessie.

Die datum is nooit aan de orde gekomen, tussen alle bedrijven door (en bedrijvig is het daar zeg, er wordt constant gebeld of mensen komen binnen om wat te bespreken), werd er meteen al gebrainstormd. Mr. X in een superman-pak met een X op zijn borst in plaats van een S klinkt leuk, maar dat is niet zijn stijl. Ik hoop dat ik jullie nieuwsgierig maak, want het gaat ervan komen: Mr. X is out-of-the-box-coming! Nog een paar weken!

Wat de uitvoering van het plan moeilijk maakt, is dat hij met zijn vriendin/zakelijk partner op dit moment in de UK zit. Om de brainstorm plenair te houden, gingen ook zij en ik samen Zoomen.

Leuke bijkomstigheid daarbij was dat zij samen in quarantaine zijn (ik bedoel natuurlijk niet dat dat leuk is). Wat wel leuk is: ze hebben hun tijdelijke intrek genomen in een R2R die erg vergelijkbaar is met een R2R die wij hebben. Voor het eerst had ik een inkijkje in het dagelijks leven in zo’n R2R. Het zag er erg mooi uit en toch ook huiselijk, eigenlijk precies zoals ik me had voorgesteld dat het moest zijn. Top!

De plannen worden verder uitgewerkt en krijgen vorm. Het valt nog niet mee, ik trek een beetje de kar, maar ben niet bepaald een expert hierin. Ik ben, denk ik, nog meer benieuwd naar hoe het er uit komt te zien dan jullie.

Waarom in de UK?

vastgoed UK

De intro hoort natuurlijk heel erg bij alles wat speelt, maar eigenlijk wilde ik vertellen waarom Mr. X momenteel in de UK is.

De laatste paar maanden is de belangstelling voor de mini hotelletjes erg gegroeid, zo enorm zelfs dat de organisatie bijna uit zijn jasje groeit. De vragen die in dit verband veel langs komen zijn: “Zijn er nog wel genoeg panden? Is de vraag naar overnachtingen wel groot genoeg?”

Zelf vroeg ik me af: “Worden we niet onze eigen concurrenten?”

Mr. X zijn reactie was: “Ach, de UK is enorm groot en we zitten maar in een klein gebied, we kunnen nog heel veel geïnteresseerden helpen, er moet alleen wat gebeuren.”

Dat is dus één van de voornaamste redenen dat tijdelijk uitgeweken wordt naar de UK. Nu zijn de R2R’s nog voornamelijk in Wales en Zuid-Engeland. Maar Engeland is veel en veel groter dan dat gebied en de vraag naar overnachtingen is in heel Engeland groot. Er moeten dus contacten worden gelegd met andere dealsourcers, managers, accountants enz. en dan natuurlijk vooral in grote steden waar de vraag om overnachtingen groot is. Om de kwaliteit en de bereikbaarheid van de medewerkers te waarborgen, moet er opgeschaald worden en daar is iedereen hard mee bezig.

Ik vind het heerlijk, die bedrijvigheid en maak het graag van dichtbij mee. Daarom… echt waar: ga ik deze week ook naar de UK!!!

vliegtuig naar UK

Als jullie dit lezen dan ben ik alweer terug, want ik schrijf dit real-time. Het is nu het weekend vóórdat ik maandag naar Bristol vlieg. Donderdag, de dag voordat deze blog verschijnt, ben ik weer terug, dus de blog moet ik nu afmaken.

Dat betekent ook dat dit geen lange blog wordt, want ik heb niet veel tijd (ik moest natuurlijk vandaag ook nog nieuwe kleding kopen). Er is daarnaast heel veel gebeurd deze week waar ik tijd voor vrij moest maken. Eén van de zaken waar ik aandacht aan heb moeten besteden is een interview van het AD voor de rubriek ‘Tegendraads’, over mensen die anders dan anderen met hun geld omgaan.

Ik sluit daarom af met een linkje: klik hier om het artikel in het AD te lezen. Ik hoop dat ik in mijn volgende blog – heet van de naald – erg veel leuke feiten kan melden vanuit de UK. 

Als je vragen hebt of zelf ook wil starten met een R2R dan mag je me gerust benaderen.

Mail dan naar setwell.uk@gmail.com of bel 0624655053.

Wil je alle info compact bij elkaar, kijk dan op de informatiepagina:

Tot de volgende blog.

Lonneke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.