fbpx
Rent2Rents UK

Gastblog mini-hotelletjes in de UK – deel 11

Rent to Rent Experiment - deel 11

Gepubliceerd op: 15 oktober 2021

De coach

Nee, ik ga nog niet vertellen wie Mr. X is (nog even geduld). Ik ga vertellen wat de coach doet en zal een voorbeeld geven waarin duidelijk wordt dat je hem nodig hebt.

Coaches

Zoals jullie zien gebruik ik niet het woord coach maar coaches; meervoud.

De belangstelling voor het R2R-concept is nu zo groot dat Mr. X het niet meer alleen aankan dus binnenkort, of misschien nu al, zijn er meer mensen die ingezet gaan worden om te coachen.

Dit zijn zelf zeer ervaren R2R-eigenaren en ze zijn opgeleid door Mr. X. Wel houdt Mr. X altijd vinger aan de pols bij de dealselectie. Wie jullie coach ook wordt, de wijze van werken met elkaar en de overdracht van kennis zal gelijkwaardig zijn.

De coaching zelf

Ik krijg heel erg veel vragen over hoe het hele proces verloopt; hoe lang het duurt voordat je een deal hebt, hoe het praktisch in elkaar zit, wat je leert en of je in een groep zit en dergelijke.

Welnu, in principe verloopt de coaching 1 op 1 (of 1 op 2 als je een stel bent). Er wordt in principe niet klassikaal of massaal “lesgegeven”, Mr. X gaat vooral voor het persoonlijk contact.

Misschien komen er in de toekomst wel webinars, tutorials of wat dan ook, maar dan waarschijnlijk  niet door Mr. X. Mogelijk wel door een ander die het juist leuk vindt om voor een groep te staan (ik bijvoorbeeld).

Dat was even een zijsprongetje. De coaching gebeurt 1 op 1 dus (of 1 op 2). En bijna altijd via zoom of telefonisch.

Tijdsduur

minihotel aanschaffen

Vooral de vraag hoeveel tijd het hele proces in beslag neemt voordat je kunt starten met een mini-hotelletje komt vaak langs. Daar is geen pasklaar antwoord op, want dit is van veel factoren afhankelijk. Vooral van 2 belangrijke zaken:

  1. Wanneer komt er precies die deal langs die past bij jouw wensen.
  2. Hoeveel tijd steek je er zelf in.

1. Wanneer komt er precies die deal langs die past bij jouw wensen.

 Tja, en dat hangt dan weer van 3 zaken af:

  • Welke deals komen er langs
  • Hoeveel anderen willen net zo een deal
  • Wat zijn jouw wensen.

Wat betreft het eerste punt (welke deals komen er langs): Er komen erg veel deals langs, echt erg veel want dealsourcing is een bloeiend beroep in de UK. Er wordt heel veel geld mee verdiend dus veel mensen gaan aan de slag in de dealsourcing business.

Dat wil niet zeggen dat al die deals goed zijn, integendeel… Heel veel deals die langs komen zijn op z’n zachtst gezegd waardeloos. En precies dat, precies daarom, heb je coaching nodig. Het is heel belangrijk dat je de goede deal eruit pikt en een fout is gauw gemaakt (ik zal daarvan straks een voorbeeld geven).

Je leert natuurlijk nog veel meer tijdens het coaching proces. Ikzelf vind het leren hoe je een goede deal uitzoekt, wat daar allemaal bij komt kijken, toch wel het allerbelangrijkste. Je hoort wel eens dat mensen zonder coaching het vastgoed avontuur in de UK willen aangaan. Ik kan me echter echt niet eens voorstellen dat je zonder coaching de goede keuze maakt (of je moet natuurlijk gewoon geluk hebben, kan ook).

Het volgende punt, wat je wensen zijn, ligt voor iedereen anders. In het begin willen de meeste mensen een deal met een laag risicoprofiel. Best logisch, want je stapt toch in iets onbekends.

Dit is dus een wens van veel beginners en er zijn best veel mensen die nu starten. Dan moet je erop rekenen dat het wat langer kan duren voor je jouw gewenste deal hebt. De vraag wordt meer en echt goede deals liggen niet voor het oprapen.

Mijn ervaring is; wacht gerust een maandje langer op jouw deal, desnoods nog wat langer. Belangrijkste is dat je een deal maakt die helemaal bij je past en waar je blij mee bent. Dat is belangrijker een maand eerder een deal hebben waar je later spijt van krijgt.

Er zijn natuurlijk ook mensen die voor een mooie high-end deal gaan. High-end deals komen op het ogenblik wat meer op de markt en er zijn wat minder mensen die daarvoor kiezen. Er is dus ook meer keus. Of zo’n deal bij jou past moet tijdens het coaching proces blijken, daar kan ik natuurlijk geen uitspraak over doen. Wel weet ik dat de verwachting is dat je daar natuurlijk meer mee verdient, maar dat is ook een coaching-dingetje.

2. Hoeveel tijd steek je zelf in het coaching traject.

De tweede factor die bepaalt hoelang het coaching traject duurt is natuurlijk hoeveel tijd je er zelf in steekt. Het fijne is: dat mag je helemaal zelf bepalen. Er is niet een vaste ‘les’ op een vaste ’tijd’ met een vast ‘huiswerkschema’ (jaja, je krijgt huiswerk)!

Na de oprichting van de LTD begint de coaching. Erg belangrijk zijn spreadsheets met voorbeelden hoe je een goede deal moet bepalen en daar moet je mee gaan oefenen. Als je denkt dat je dat in je vingers hebt en toe bent aan een volgende leer-dosis, dan kun je zelf via een digitale kalender een volgend coaching gesprek plannen.

Dus het is duidelijk: het tempo, dus de duur van het proces, bepaal je zelf. Reken in elk geval op een paar maanden, zeg 2 of 3. Daarna is het natuurlijk mooi als meteen je gewenste deal langskomt.

Voorbeeld waarin duidelijk wordt dat je coaching nodig hebt, aan de hand van een (bijna) gemaakte fout bij het kiezen van een deal:

Eerlijk gezegd laat ik het kiezen van de deals aan mijn dochters over en die hebben er bijna een hobby van gemaakt om deals te beoordelen. Van alle coaching bijeenkomsten hebben zij samenvattingen gemaakt en oefening baart kunst, dus er wordt veel geoefend.

Toen we nog geen eerste deal hadden was het eigenlijk geen oefenen, maar serieus een keus maken en alle deals die langskwamen werden in spreadsheets gegoten. Ik liet dat aan hen over want ik ben niet zo ‘spreadsheeterig’.

En ja hoor… er werd een Zoom belegd, want: “Mam, we hebben een goede deal gevonden!”

In het kader van: ‘de dochters bepalen, de mama gaat betalen’, gingen we de getallen doorlopen en ja, het leek mij ook een goede deal:

  • Goede stad
  • Veel contractors
  • 2 slaapkamers met mogelijkheid bedbank in de woonkamer
  • Prima, niet te hoge, huur!

Dit moest en zou onze eerste deal worden, maar toch nog maar even overleg met Mr. X. En goed dat we dat deden want binnen 2 minuten werden we met onze neuzen op het feit gedrukt dat we nog veel meer moesten nadenken voordat we een beslissing zouden kunnen nemen.

Hij vroeg ons op welke doelgroep we ons richtten. Contractors dus, want het was daarvoor een geschikte stad. Zo ging het gesprek verder:

“En waar komen die contractors vandaan?”

“Uit de Valleys.”

“Waar liggen die Valleys?”

“Noordelijk van de stad.”

“Waar ligt deze unit?”

“Zuiden van de stad.”

Het begon al te dagen: natuurlijk willen die contractors niet op maandagochtend en vrijdagmiddag nog eens anderhalf uur extra in de file staan op weg naar werk of op weg naar huis.

Deze unit zou goed geweest zijn als die aan de noordkant van de stad had gelegen vlakbij de snelweg, maar deze deal werd dus afgeraden.

Gastblog UK

Dat dus, daarom dus, daarvoor! Precies daarvoor heb je coaching nodig. Het is zo evident, het klinkt zo logisch, dat hadden we toch zelf wel kunnen bedenken!

Maar zo gaat het dus, je moet je een nieuwe manier van denken eigen maken en dat kan alleen met input, oefenen en feedback: coaching dus.

Event

Voordat ik deze blog ga afsluiten heb ik nog een mededeling! Op 30 oktober ’21 ben ik als spreker uitgenodigd op een event van: ‘Meisjes met een missie: drie meiden uit de Achterhoek die jullie meenemen in onze reis naar financiële vrijheid.’

Zij hebben mij gevraagd om wat te vertellen over mijn vastgoedachtergrond,  maar vooral ook over het R2R-concept. Er zal dan tevens gelegenheid zijn om vragen te stellen.

Niet alleen R2R zal aan de orde komen, andere goede en ervaren sprekers (waaronder ook Janneke van den Brink!) zullen verschillende manieren om financieel vrij te worden aan de orde stellen.

Er zijn nog kaarten beschikbaar. Zie deze link voor meer info!

Als je vragen hebt of zelf ook wil starten met een R2R dan mag je me gerust benaderen.

Mail dan naar setwell.uk@gmail.com of bel 0624655053.

Wil je alle info compact bij elkaar, kijk dan op de informatiepagina:

Tot de volgende blog.

Lonneke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.