fbpx
Rent2Rents UK

Gastblog mini-hotelletjes in de UK – deel 10

Rent to Rent Experiment - deel 10

Gepubliceerd op: 8 oktober 2021

Mijn man

Hoe belangrijk is de rol van een partner bij het R2R avontuur? Deze blog schrijf ik over mijn echtgenoot, mijn wederhelft, mijn lief, mijn liefste (hoewel, niet altijd en die titel moet hij ook nog delen met de kids). 

Over hem

In blog 9 heb ik mezelf voorgesteld en hebben jullie kunnen lezen hoe de blogs ontstaan zijn en hoe Mr. X “geboren” is. Maar in dit hele proces heeft ook mijn man een belangrijke rol gespeeld. Voordat ook maar iemand anders een letter leest van wat ik geschreven heb, heeft hij al alles kritisch bekeken.

Ook zijn rol moet ik benoemen, want die is van belang voor alles wat er tot nu toe is gebeurd.

The white lie

Mijn man heeft een eigenschap die als heel goed wordt weggezet, maar die soms ook heel lastig is: hij is eerlijk!

Niet zomaar een beetje eerlijk, maar echt vreselijk eerlijk en hij heeft ook nog eens helemaal geen pokerface. Dus kom ik met een nieuwe jurk aanzetten en hij vindt ‘m niet zo leuk, dan zegt hij niet: “die andere jurk vind ik leuker staan” of: “die kleur flatteert je niet zo erg”. Nee, ik zie het al aan zijn gezicht en hij vertelt zondermeer dat die jurk me dik maakt, niet om aan te zien is of gewoon dat ik die jurk maar niet meer aan moet doen, want hij staat me niet.

Wat dat met de blogs te maken heeft? Nou, hij is dus heel eerlijk én kritisch.

Ik moet de zaken niet anders voorstellen dan ze zijn en zeker niet mooier. Voorbeeld: ik schrijf regelmatig hoe het gaat en geef de getallen duidelijk weer, zelfs met printscreens. Ik heb eerlijk geschreven dat 1 van de 3 R2R’s niet goed liep (in het begin zelfs helemaal niet) en de andere 2 supergoed. Hij vond dat inderdaad eerlijk, maar hij keek toch niet helemaal overtuigd.

Wat had ik dan weggelaten? Was er een “white lie”, zoals mijn man dat noemt? Wat het was; ik had mijn gevoel niet verteld. Ik had niet verteld in de blogs dat ik enorm nerveus was om te beginnen met de R2R’s en nog veel meer om daarover te bloggen.

bliksem

Nerveus om te beginnen met onze eigen R2R’s… tja, dat zal iedereen wel hebben bij een investering. Investeren is riskeren, dus dat gaan met onzekerheid en spanning gepaard. Maar dat gaat over eigen geld.

Bloggen is een heel ander verhaald. Ik ging informatie delen en op grond van die informatie gingen anderen, jullie dus, mijn lezers, mogelijk ook investeren en dus riskeren. Dát vond ik pas echt eng, dat gaf pas echte spanning.

Inmiddels zie ik mooie getallen langskomen (op die ene R2R na, maar ik weet inmiddels hoe dat komt en dat zal wel goed komen denk/hoop ik).
Ook van anderen hoor ik positieve verhalen, dus die spanning is gelukkig grotendeels weg.

Wel vind ik de verantwoordelijkheid best groot. Vandaar dat ik aan Mr. X gevraagd heb of ook informatie van anderen gedeeld kan worden en binnenkort zullen ook andere R2R-investeerders aan het woord komen. Er wordt nog uitgezocht hoe dat het beste kan en dat zal vast nog niet deze maand zijn, maar het komt!

Dat vind ik erg fijn, niet alleen voor jullie maar ook voor mijzelf.

Mijn man en risico's

Mijn man heeft gewerkt als relatiebeheerder bijzonder beheer en later riskmanager bij een grote bank. Jarenlang hoorde ik zaken langskomen als faillissementen, surseance van betaling en uitwinnen van zekerheden.

Mijn man was ietwat beroeps-gedeformeerd. Hij was, zoals hij dat zelf zei: “risicomijdend”. Als je meer geld wilde hebben, dan ging je harder werken en minder uitgeven was zijn denkwijze.

visie en keuze

Ikzelf was anders ingesteld.

Niet dat ik nou enorme risico’s nam, maar ik moest creatief zijn om goed voor mijn kinderen  te kunnen zorgen dus ik moest kansen zoeken, vinden en benutten. Mijn man werkte hard en investeerde hooguit in wat veilige beleggingsfondsen, tot…. het R2R concept langskwam.

Hij heeft alles van alle kanten bekeken en veel kritische vragen gesteld. En nu, voor het eerst sinds ik hem ken, gaat hij uit zijn comfort-zone. Hij heeft zijn handtekening gezet onder een support-traject! Meer ga ik hier niet over zeggen, want dit zegt meer dan genoeg: hij heeft vertrouwen in het concept. De meest kritische persoon die ik ken.

Off topic

Schrijven over mijn man was aan de ene kant off-topic, aan de andere kant niet. Ik vind namelijk dat jullie moeten weten welke rol je partner speelt als je een afweging gaat maken of je wel of niet begint aan één of meerdere R2R’s.

Spannend blijft het, maar dat geldt denk ik voor iedere investering. Het feit dat mijn man een R2R begint en wij onze vierde R2R nu beginnen zegt denk ik wel genoeg: we hebben vertrouwen in het concept!

Als je vragen hebt of zelf ook wil starten met een R2R dan mag je me gerust benaderen.

Mail dan naar setwell.uk@gmail.com of bel 0624655053.

Wil je alle info compact bij elkaar, kijk dan op de informatiepagina:

Tot de volgende blog.

Lonneke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.