fbpx
Elmer Hogervorst masterclass

Wat heeft de Masterclass “Crisisproof maken van je vermogen” gedaan voor ons?

Gepubliceerd op: 12 februari 2022

Inleiding

Via een goede vriendin van ons kwamen wij eind 2019 in contact met Elmer Hogervorst en hebben we in oktober 2019 een masterclass bij hem gevolgd. Ik was erg onder de indruk van zijn macro-economische kennis en voelde heel sterk dat deze kennis over de markten essentieel zijn om zelf goede beslissingen te kunnen maken als belegger.

Wie is Elmer Hogervorst?

Elmer (1965) is fiscaal jurist. Hij studeerde Nederlands recht aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en fiscaal recht aan de Universiteit van Leiden. Hij is spreker, trader, begeleidt vermogende particulieren en schreef samen met Eric Mecking de boeken Geld, goud en zilver & Deflatie in aantocht.

Elmer hogervorst masterclass

Hoe heeft het geholpen, concreet?

Het allerbelangrijkste wat Elmer ons heeft geleerd is om contrair te denken: het tegenovergestelde doen wat de massa doet. Het goud ligt namelijk niet bij de kudde, maar juist erbuiten.

  • We hebben onze eigen woning verkocht en deze ongerealiseerde winst in tegenstelling tot de massa, ook daadwerkelijk verzilverd;
  • We hebben dit rendement geïnvesteerd in markten waar nog flinke groeipotentie zit;
  • We hebben een dusdanige spreiding aangebracht dat we nu zelfs ondanks flinke tegenslagen (4 inkomstenstromen verloren) ons financieel kunnen redden;
  • We weten dankzij de modellen van Kondratieff nu veel beter waar we op dit moment economisch staan en kunnen daardoor slimmer inspelen op de markt;
  • We weten nu wat flexibiliteit inhoudt en hoe je dit volledig toepast in je hele leven.

Dankzij bovenstaande beslissingen staan we een stuk rustiger in de wedstrijd. 

Geleerd om contrair te kunnen denken, uitleg van massapsychologie, een brede benadering van demografische gegevens en de link met economische ontwikkelingen en de spending wave.

Elmer Hogervorst masterclass

Als je op macro-economisch niveau niet weet wat er zich afspeelt, ben je op microniveau constant achter de feiten aan het aanrennen. Op moment dat je weet wat er op grote schaal speelt, kun je veel sneller anticiperen op de huidige situatie. Je bent de massa simpelweg voor dankzij deze kennis.

Onze emoties en beslissingen, economische golfbewegingen, feitelijk alles wat je kunt bedenken is met elkaar verbonden en onderhevig aan seizoenen. Elmer legt in zijn masterclass haarfijn uit hoe dit exact in elkaar steekt.

In welke situatie we ook verkeren, het zijn seizoenen. In welk seizoen we nu zitten wordt volledig duidelijk na deze masterclass.

In welke seizoen denk jij dat wij zitten? Laat een reactie achter onder dit blog!

Lees ook:

Aandelen
Janneke van den Brink

Moet jij aandelen Shell kopen

Moet je aandelen Shell kopen? Dit artikel biedt een helder antwoord op deze prangende vraag. Ontdek waarom het antwoord niet eenvoudig is en waarom een grondige analyse van fundamentele en technische factoren cruciaal is. Leer hoe erkende beleggingsexpert Rowan Nijboer praktische strategieën aanbiedt, speciaal ontworpen voor beginners. Ontdek hoe zijn trainingen, live sessies en enthousiasme in zijn lidmaatschap je kunnen helpen om beter geïnformeerde beleggingsbeslissingen te nemen. Krijg de kwaliteiten om zelfstandig een antwoord te geven op de vraag of je aandelen Shell moet kopen.

Read More »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *