fbpx
Elmer Hogervorst masterclass

Wat heeft de Masterclass “Crisisproof maken van je vermogen” gedaan voor ons?

Gepubliceerd op: 12 februari 2022

Inleiding

Via een goede vriendin van ons kwamen wij eind 2019 in contact met Elmer Hogervorst en hebben we in oktober 2019 een masterclass bij hem gevolgd. Ik was erg onder de indruk van zijn macro-economische kennis en voelde heel sterk dat deze kennis over de markten essentieel zijn om zelf goede beslissingen te kunnen maken als belegger.

Wie is Elmer Hogervorst?

Elmer (1965) is fiscaal jurist. Hij studeerde Nederlands recht aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en fiscaal recht aan de Universiteit van Leiden. Hij is spreker, trader, begeleidt vermogende particulieren en schreef samen met Eric Mecking de boeken Geld, goud en zilver & Deflatie in aantocht.

Elmer hogervorst masterclass

Hoe heeft het geholpen, concreet?

Het allerbelangrijkste wat Elmer ons heeft geleerd is om contrair te denken: het tegenovergestelde doen wat de massa doet. Het goud ligt namelijk niet bij de kudde, maar juist erbuiten.

  • We hebben onze eigen woning verkocht en deze ongerealiseerde winst in tegenstelling tot de massa, ook daadwerkelijk verzilverd;
  • We hebben dit rendement geïnvesteerd in markten waar nog flinke groeipotentie zit;
  • We hebben een dusdanige spreiding aangebracht dat we nu zelfs ondanks flinke tegenslagen (4 inkomstenstromen verloren) ons financieel kunnen redden;
  • We weten dankzij de modellen van Kondratieff nu veel beter waar we op dit moment economisch staan en kunnen daardoor slimmer inspelen op de markt;
  • We weten nu wat flexibiliteit inhoudt en hoe je dit volledig toepast in je hele leven.

Dankzij bovenstaande beslissingen staan we een stuk rustiger in de wedstrijd. 

Geleerd om contrair te kunnen denken, uitleg van massapsychologie, een brede benadering van demografische gegevens en de link met economische ontwikkelingen en de spending wave.

Elmer Hogervorst masterclass

Als je op macro-economisch niveau niet weet wat er zich afspeelt, ben je op microniveau constant achter de feiten aan het aanrennen. Op moment dat je weet wat er op grote schaal speelt, kun je veel sneller anticiperen op de huidige situatie. Je bent de massa simpelweg voor dankzij deze kennis.

Onze emoties en beslissingen, economische golfbewegingen, feitelijk alles wat je kunt bedenken is met elkaar verbonden en onderhevig aan seizoenen. Elmer legt in zijn masterclass haarfijn uit hoe dit exact in elkaar steekt.

In welke situatie we ook verkeren, het zijn seizoenen. In welk seizoen we nu zitten wordt volledig duidelijk na deze masterclass.

In welke seizoen denk jij dat wij zitten? Laat een reactie achter onder dit blog!

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis liveshow - Jouw waar(den) leren verkopen met sales specialist Andy de closer

Ontdek en benut jouw kwaliteiten, vergroot jouw waarde voor anderen en leer deals te sluiten die jouw leven veranderen.

Sales kwaliteiten zijn niet alleen van groot belang als je een bedrijf hebt of voor een bedrijf werkt waar je producten of diensten moet verkopen.

Het vermogen om de behoeften van anderen te begrijpen en de waarde die jij kunt bieden met jouw talenten op waarde te schatten, is iets wat je in alle mogelijke situaties in jouw leven wilt kunnen toepassen. 

Meld je hieronder aan:

Uitleg Liveshow Kopieren

Wil je een vrijer leven en investeren in Spaans vastgoed, maar weet je niet waar te beginnen? Your Destinations begeleidt je graag als gecertificeerde vastgoedcoach in Spanje voor de lange termijn. Zij helpen je bij elke stap in het selectie-, aankoop- en verhuurproces, zodat je een veilige investering kunt doen met een maximaal rendement uit waardestijging en huurinkomsten!

Meld je hieronder aan: