fbpx
Elmer Hogervorst masterclass

Wat heeft de Masterclass “Crisisproof maken van je vermogen” gedaan voor ons?

Gepubliceerd op: 12 februari 2022

Inleiding

Via een goede vriendin van ons kwamen wij eind 2019 in contact met Elmer Hogervorst en hebben we in oktober 2019 een masterclass bij hem gevolgd. Ik was erg onder de indruk van zijn macro-economische kennis en voelde heel sterk dat deze kennis over de markten essentieel zijn om zelf goede beslissingen te kunnen maken als belegger.

Wie is Elmer Hogervorst?

Elmer (1965) is fiscaal jurist. Hij studeerde Nederlands recht aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en fiscaal recht aan de Universiteit van Leiden. Hij is spreker, trader, begeleidt vermogende particulieren en schreef samen met Eric Mecking de boeken Geld, goud en zilver & Deflatie in aantocht.

Elmer hogervorst masterclass

Hoe heeft het geholpen, concreet?

Het allerbelangrijkste wat Elmer ons heeft geleerd is om contrair te denken: het tegenovergestelde doen wat de massa doet. Het goud ligt namelijk niet bij de kudde, maar juist erbuiten.

  • We hebben onze eigen woning verkocht en deze ongerealiseerde winst in tegenstelling tot de massa, ook daadwerkelijk verzilverd;
  • We hebben dit rendement geïnvesteerd in markten waar nog flinke groeipotentie zit;
  • We hebben een dusdanige spreiding aangebracht dat we nu zelfs ondanks flinke tegenslagen (4 inkomstenstromen verloren) ons financieel kunnen redden;
  • We weten dankzij de modellen van Kondratieff nu veel beter waar we op dit moment economisch staan en kunnen daardoor slimmer inspelen op de markt;
  • We weten nu wat flexibiliteit inhoudt en hoe je dit volledig toepast in je hele leven.

Dankzij bovenstaande beslissingen staan we een stuk rustiger in de wedstrijd. 

Geleerd om contrair te kunnen denken, uitleg van massapsychologie, een brede benadering van demografische gegevens en de link met economische ontwikkelingen en de spending wave.

Elmer Hogervorst masterclass

Als je op macro-economisch niveau niet weet wat er zich afspeelt, ben je op microniveau constant achter de feiten aan het aanrennen. Op moment dat je weet wat er op grote schaal speelt, kun je veel sneller anticiperen op de huidige situatie. Je bent de massa simpelweg voor dankzij deze kennis.

Onze emoties en beslissingen, economische golfbewegingen, feitelijk alles wat je kunt bedenken is met elkaar verbonden en onderhevig aan seizoenen. Elmer legt in zijn masterclass haarfijn uit hoe dit exact in elkaar steekt.

In welke situatie we ook verkeren, het zijn seizoenen. In welk seizoen we nu zitten wordt volledig duidelijk na deze masterclass.

In welke seizoen denk jij dat wij zitten? Laat een reactie achter onder dit blog!

Lees ook:

money mindset blog fire financieel vrij beleggen
Blogs
Janneke van den Brink

Blog rich dad, poor dad 2

Lees in dit blog meer over de gedachtegang en motivatie van iemand die vermogend is en iemand die niet vermogend is. Waarin verschillen ze?

Read More »

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *